[Company Logo Image] 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Greenland-serien

 

I Greenlandserien ingår tre moderna grönlandskajaker som konstruerats av Johan Wirsén på Öland. Greenland och Greenland LC har liksom originalen riktigt små sittbrunnssarger. Det gör dem optimerade för rollar samt trogna inspirationskällorna, en eskimå får ju aldrig riskera att ramla ur sin kajak och hamna i den kalla atlanten.
Greenland Touring är en uppföljare för alla de som önskar sig en vacker Grönlandskajak men som också vill göra turer och kunna gå iland här och där utan för stort omak. Alla tre modellerna har utrustats med samma praktiska lastsäkringsstavar som finns på Spirit-seriens kajaker.  

 

 

Greenland & Greenland Touring

Greenland

Greenland är en modern kajak med klassiska linjer inspirerade av den grönländska kajakbyggartraditionen. Den har ett lågvolyms-skrov med v-botten och låga fribord. Genom släktskapet med skin on frame-kajaker har den fått skarpa slag ända fram till fören. Skeddan är av samma extra långa modell som hos Seaspirit.

Greenlands tighta sittbrunn och låga volym ger full kontroll och gör den lättrollad och lättsurfad. Greenland är ett riktigt bra val för dig som vill kunna rolla med lätthet, surfa och leka eller som ser en utmaning i att lära sig paddla på grönländskt vis.

Greenland finns i två versioner, dels originalmodellen och dels i LC-utförande  med en sju cm längre sittbrunnssarg.

 

Bilderna ovan visar en tidig prototyp med fel färg på däckslinor och sittbrunns-sarg. Kajaken på huvudsidan har rätt färgsättning.

Greenland

Längd: 545 cm
Bredd: 50 cm

Max last: 100kg
Tot. lastrumsvolym:
Sittbrunn:       40 x 50 cm
Sittbrunn LC: 40 x 57 cm

Vikt: ~22 kg

 

Pris:
¤ Skedda                  15700 kr
 

 

Björn Eines i Norge har utvärderat Greenland som barn-kajak.

Se Björns film

Nu har du möjlighet att dela kajak med dina barn!

Greenland Touring

Greenland Touring

Greenland Touring

Greenland Touring är lika lång som Greenland men är tre cm bredare och rymligare. Bakom sittbrunnen finns en fikalucka och sittbrunnssargen har normala dimensioner så man kommer i och ur enkelt. Med Greenland Touring kan du använda samma kajak både till grönlandspaddlingen och till dina turer.
 

Greenland Touring

Längd: 545 cm
Bredd: 53 cm

Max last: 135 kg
Tot. lastrumsvolym:

Sittbrunn: 82 x 45 cm

Vikt: ~23 kg

Pris:
¤ Skedda                     16600 kr