[Company Logo Image] 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reval-serien

Reval-kajakerna är havskajaker av engelskt snitt, med för och akter högt uppdragna, som har designats för god manöverbarhet i brytande vågor och hård vind. Seriens ursprungliga modeller är Reval och Reval Mini. De har senare kompletterats med Reval Mini LC och Reval Midi som har högre initialstabilitet, större sittbrunnsöppningar och är rymligare.
 

Reval Mini

Reval Mini är en kortare version av Reval för mindre personer. Skrovet är svagt v-format med runda slag. För och akter är högt uppdragna för bra prestanda i vågor. Den har god manöverbarhet och är en snabb kajak sin kortare längd till trots. Det är lätt att finna god skrovkontakt i sittbrunnen. Akterdäcket är lågt för att minska vindkänsligheten i hårt väder och underlätta rollar.

Reval Mini

Längd: 483cm
Bredd: 52cm
Sittbrunn: 72 x 40 cm

Max last: 110kg
Tot. lastrumsvolym:

Vikt: 22-24 kg 

Pris:
¤ Skedda                  14400 kr
¤ Skedda och roder 14800 kr

Reval

Reval är en klassisk havskajak med grund v-botten och runda slag. Med sin högt uppdragna för rör den sig mjukt över vågorna istället för att skära in i dem. Akterdäcket är lågt för att minska vindkänsligheten och underlätta rollar, och sittbrunnen är utformad för god skrovkontakt. Reval har packutrymme för flerdagsturer men är också tillräckligt lekfull för att vara en passande kajak för dagsturer.

Reval

Längd: 555cm
Bredd: 54cm
Sittbrunn: 72 x 40 cm

Max last: 155kg
Tot. lastrumsvolym:

Vikt: 25-27kg 

Pris:
¤ Skedda                  15300 kr
¤ Skedda och roder 15700 kr

Reval Mini LC

Reval Mini LC       (datorgenererad bild, eget foto kommer...)

När man hör namnet så är ett naturligt antagande att Reval Mini LC är en Reval Mini fast med större sittbrunn, men så är det inte. Reval Mini LC är två cm bredare och sju cm längre, har mer volym, högre initialstabilitet och som namnet antyder en större sittbrunnsöppning.
 

Reval Mini LC

Längd: 490 cm
Bredd: 54cm
Sittbrunn: 80 x 42 cm

Max last: 120kg
Tot. lastrumsvolym:

Vikt: ~24 kg 

Pris:
¤ Skedda                  14600 kr
¤ Skedda och roder 15100 kr

 

Reval Midi

Strandhugg med Reval Midi i Mariestads skärgård       Foto:JB

Reval Midi är kajaken i Reval-serien med den klassiska längden 520cm. Reval Midi är lättlastad då lastluckorna både i för och akter är ovala. Det finns dessutom en fikalucka med separat skott till det aktre lastrummet. Sittbrunnen är rymlig och lätt att komma i och ur samt har vingar för god skrovkontakt. Reval Midi är en mycket trevlig kajak för såväl dagsturer och flerdagsturer som olastad för rekreation och motion.
 

Reval Midi

Längd: 520 cm
Bredd: 54cm
Sittbrunn: 80 x 42 cm

Max last: 130kg
Tot. lastrumsvolym:

Vikt: 23-25 kg 

Pris:
¤ Skedda                  15100 kr
¤ Skedda och roder 15500 kr

 


 

 

 

Design-alternativ

R-line för Reval-kajaker är ett av tre sätt att skaffa sig en högst personlig kajak.